(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning polizchilik tarmog‘ida muhim o‘rin tutuvchi “Rohat” qovun navining asosiy kasalliklari va zararkunandalari, ularning o‘simlik fiziologiyasiga ta’siri hamda ularga qarshi kurash choralari tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida agrotexnik, biologik va kimyoviy himoya usullarining kompleks qo‘llanilishi samaradorligi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, mazkur usullarni uyg‘unlashtirish orqali “Rohat” navining hosildorligini oshirish, sifat ko‘rsatkichlarini yaxshilash hamda ekologik barqarorlikni ta’minlash mumkin. Ushbu tadqiqot qovun yetishtirishda fitosanitar xavfsizlikni mustahkamlash va eksport salohiyatini oshirishga xizmat qiladi.