(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada inson va fuqarolarning huquq hamda erkinliklarini himoya qilish prokuratura faoliyatining eng muhim yo‘nalishlaridan biri sifatida tahlil qilinadi. Muallif prokuratura nazoratining inson huquqlarini ta’minlashdagi roli, uning sud himoyasi bilan o‘zaro munosabati hamda huquqiy davlat barpo etishdagi ahamiyatini yoritadi.