(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada yoshlar oʻrtasida sogʻlom turmush tarzini shakllantirishga ta’sir etuvchi ijtimoiy, psixologik va madaniy omillar tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida oila muhitining, ta’lim tizimi va ommaviy axborot vositalarining ahamiyati, shuningdek, shaxsiy motivatsiya va ijtimoiy qoʻllab-quvvatlashning roli oʻrganilgan. Maqolada sogʻlom turmush tarzini targʻib etishda innovatsion yondashuvlar, sport va sogʻlom ovqatlanish madaniyatining yoshlar ongida shakllanish jarayoni ilmiy asosda yoritilgan. Tadqiqot natijalari yoshlar oʻrtasida profilaktik ishlarda samaradorlikni oshirishga xizmat qiladi.