(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqola biriktiruvchi to‘qimaning tuzilishi, undagi hujayralarning turlari va inson hayotidagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Biriktiruvchi to‘qima organizmning strukturaviy asosini tashkil etib, mexanik tayanch, moddalar almashinuvi va immunitetni ta’minlaydi. Fibroblastlar, adipotsitlar, makrofaglar va mastotsitlar kabi hujayralar biriktiruvchi to‘qimaning asosiy komponentlari bo‘lib, ularning biologik funksiyalari organizmning homeostazini saqlashda muhim rol o‘ynaydi.