(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Maqolada Surxondaryo viloyatida farmatsevtika mahsulotlari ishlab chiqarish hajmining dinamikasi va rivojlanish istiqbollari tahlil qilingan. Hududiy farmatsevtika sanoatining so‘nggi yillardagi ko‘rsatkichlari, ishlab chiqarish hajmlarining o‘zgarish tendensiyalari hamda milliy va xalqaro bozor talablariga moslashish jarayonlari ilmiy nuqtayi nazardan yoritilgan. Statistik ma’lumotlar asosida farmatsevtika tarmog‘ining iqtisodiyotdagi o‘rni baholangan va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari aniqlangan. Tadqiqot natijalari farmatsevtika sanoatini modernizatsiya qilish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va eksport salohiyatini oshirish zarurligini ko‘rsatadi.