(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada iqtisodiy rivojlanishning asosiy poydevori bo‘lgan ishlab chiqarish omillari hamda ularni qo‘llab-quvvatlaydigan infratuzilmaning mohiyati, tarkibi va iqtisodiyotdagi o‘rni keng yoritiladi. Ishlab chiqarish omillari yer, mehnat, kapital, tadbirkorlik qobiliyati va ilmiy-texnik taraqqiyot resurslarni samarali taqsimlash, mahsulot hajmini oshirish va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi muhim ahamiyatga ega ekanligi tahlil qilinadi.