(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqola talabalik hayotining uch asosiy bosqichi — orzu, kurash va natija haqida so‘z yuritadi. Maktab davridan boshlab talabalik orzusi bilan yashovchi yoshlar, maqsadga erishish yo‘lida kurashga kirishib, nihoyat, uni amalga oshirish uchun barcha qiyinchiliklarga bardosh beradilar. Maqola talaba hayotining o’ziga xos xususiyatlarini, kurashning cheksiz tafsilotlarini va natijaning qadrini ta’kidlaydi. Yozuvchi talaba hayotining qisqacha va yorqin tasvirini keltirgan holda, bu yo‘ldan o‘tish jarayonini o‘z shaxsiy tajribasi orqali o‘rganadi