(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada turizm va xizmatlar sektorining O‘zbekiston iqtisodiyotidagi o‘rni tahlil qilingan. Xizmatlar sohasi mamlakat yalpi ichki mahsulotida muhim o‘rin tutishi, yangi ish o‘rinlari yaratish, investitsiyalarni jalb etish va valyuta tushumlarini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, turizmning hududiy iqtisodiy rivojlanishga qo‘shayotgan hissasi real misollar asosida ko‘rib chiqilgan. Jahon tajribasi bilan solishtirilib, O‘zbekistonda xizmatlar sektorining YaIMdagi ulushi ortib borayotgani qayd etilgan. Xulosa qismida esa turizm va xizmatlar sohasining iqtisodiyotdagi samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar berilgan.