(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada insonning ichki dunyosini poklash, axloqiy yetuklikka erishish va ma’naviy o‘sishga intilish jarayonida nafs tarbiyasining o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Nafs tushunchasining islomiy va falsafiy manbalardagi izohi, uning turlari (ammora, lavvoma, mutma’inna) hamda uni tarbiyalash usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, tarixiy shaxslar va mutasavviflarning nafsga qarshi kurash haqidagi qarashlariga ham urg‘u berilgan. Maqola yosh avlodni ma’naviy tarbiyalashda nafs tarbiyasining zarurligini asoslab beradi va amaliy tavsiyalarni ilgari suradi.