(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada endokrin tizim fiziologiyasi va organizmdagi gormonal muvozanatning buzilishi natijasida yuzaga keladigan klinik hamda patofiziologik o‘zgarishlar tahlil qilingan. Endokrin bezlarning asosiy funksiyalari, gormonlarning hujayra darajasidagi ta’sir mexanizmlari, shuningdek, gormonal disbalansning metabolik, reproduktiv va psixoemotsional salomatlikka ta’siri yoritilgan. Zamonaviy diagnostika va davolash usullari ham ko‘rib chiqilgan.