(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Enkarziya paraziti oqqanot zararkunandasining ixtisoslashgan entomofagi hisoblanib, 1:5 (parazit:zararkunanda) nisbatda tarqatilganda eng yuqori biologik samaradorlik qayd etildi. Biolaboratoriya sharoitida koʻpaytiriladigan enkarziya parazitining turlarini, enkarziya formosa turining rivojlanish stadiyasi, yashovchanligi oʻrganilib, uzluksiz koʻpaytirishga erishildi va oqqanot zararkunandasiga qarshi Enkarziya parazitining biologik samaradorligi aniqlandi.