(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada audit va unga yaqin bo‘lgan turdosh xizmatlarning mazmun-mohiyati, ularning asosiy vazifalari hamda bir-biridan farqli jihatlari keng yoritilgan. Auditning asosiy maqsadi moliyaviy hisobotlarning ishonchliligi to‘g‘risida xolisona fikr bildirish ekanligi, turdosh xizmatlar esa ko‘proq maslahat va qo‘shimcha xizmatlar ko‘rinishida bo‘lishi qayd etilgan. Maqolada ularning maqsad, natija, huquqiy maqom, mas’uliyat, mustaqillik va axborotdan foydalanish jihatidan o‘zaro farqlari tizimli ravishda ko‘rsatib berilgan. Natijada, auditning korxona va manfaatdor tomonlar uchun ahamiyati yuqori ekanligi, turdosh xizmatlarning esa yordamchi, qo‘shimcha rol o‘ynashi ilmiy asosda tahlil qilingan.