(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu tadqiqot italyan tilida kundalik nutqda keng qo‘llaniladigan terminlarning semantik xususiyatlarini o‘rganishga qaratilgan. Maqolada so‘zlarning asl ma’nosi, kontekstga qarab o‘zgaruvchan ma’nolari va ijtimoiy-madaniy omillar ta’sirida qanday rivojlanishi tahlil qilindi, hamda kundalik nutq terminlarining kontekstual ma’no kengayishi va jargonlashuvi mexanizmlari yoritildi. Bu ish sotsiolingvistika va semantika sohalariga hissa qo‘shib, zamonaviy italyan tilining dinamik xususiyatlarini chuqurroq anglashga yordam beradi.