(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishda xalqaro baholash dasturlarining (PISA, PIRLS, TIMSS) natijalari asosida o‘qituvchilarning malakasini oshirish zarurati yoritilgan. Tadqiqot davomida xalqaro baholash tizimlarining natijalari, O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining va Vazirlar Mahkamasining ta’limga oid rasmiy hujjatlari, shuningdek, zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida chuqur tahlil o‘tkazildi.