(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada globalizatsiya jarayonlari sharoitida kichik biznesning rivojlanish imkoniyatlari va duch kelayotgan muammolari tahlil qilinadi. Kichik biznes global bozor integratsiyasida yangi savdo imkoniyatlariga ega bo‘lishi, zamonaviy texnologiyalardan foydalanishi va xalqaro hamkorlikni kengaytirishi mumkin. Shu bilan birga, kuchli raqobat, moliyaviy resurslarga cheklangan kirish, texnologik rivojlanishdan ortda qolish va me’yoriy-huquqiy muammolar uning rivojlanishiga to‘sqinlik qilmoqda. Maqolada xalqaro tajriba asosida kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari va O‘zbekiston sharoitida qo‘llash mumkin bo‘lgan yechimlar ham yoritilgan.