(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada til o‘rganish jarayonida tarjimaning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tarjimaning lug‘at boyligini oshirish, grammatikani yaxshilash hamda madaniyatlararo tushunishni rivojlantirishdagi roli ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, tarjima orqali nutq va yozuv ko‘nikmalarini shakllantirish, hamda til o‘rganuvchilarga duch keladigan qiyinchiliklar haqida ham fikrlar bildiriladi.