(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada gulxayri o‘simligining dorivorlik va shifobaxsh xususiyatlari va uning yetishtirish texnologiyasi batafsil tahlil qilinadi. gulxayri tarkibidagi bioaktiv moddalarning jigarni himoya qilish, qon bosimini tartibga solish va ovqat hazm qilish jarayonlarini yaxshilashi ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, gulxayri yetishtirishda qo‘llaniladigan zamonaviy usullar, tuproq va iqlim sharoitlari, sug‘orish, o‘g‘itlash hamda kasalliklar va zararkunandalarga qarshi kurash texnologiyalari haqida ma’lumotlar berilgan. Maqolada gulxayrining iqtisodiy samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy yondashuvlar va amaliy tavsiyalar ham taqdim etilgan. Ushbu ish sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish va qishloq xo‘jaligida gulxayri yetishtirishni rivojlantirishga qaratilgan.