(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Bugungi globallashuv davrida xalqaro iqtisodiy aloqalarning jadallashuvi milliy iqtisodiyotlarning tashqi omillarga bog‘liqligini yanada kuchaytirmoqda. Ayniqsa, kichik va rivojlanayotgan davlatlar uchun xalqaro savdo tashkilotlari - masalan, Jahon Savdo Tashkiloti (JST), Xalqaro Valyuta Jamg‘armasi (XVJ), Jahon banki, BMTning Savdo va taraqqiyot konferensiyasi (UNCTAD) - nafaqat iqtisodiy integratsiya imkoniyatlari, balki iqtisodiy mustaqillikka xavf tug‘diruvchi omil sifatida ham e’tiborga loyiqdir