(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Turizm sohasi zamonaviy dunyoda iqtisodiy rivojlanishning muhim drayverlaridan biri hisoblanadi. Turizmning rivojlanishi mamlakatlar uchun yangi ish o‘rinlari yaratadi, tashqi valyuta oqimini oshiradi va infratuzilma sohalarining taraqqiyotiga turtki beradi. Ayniqsa, rivojlanayotgan davlatlarda turizm sektorining iqtisodiy samaradorligi yaqqol seziladi