(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotining raqamli transformatsiyasi jarayonlari, uning asosiy yo‘nalishlari va rivojlanish imkoniyatlari keng yoritilgan. Raqamli iqtisodiyotning mohiyati, uning an’anaviy iqtisodiy modellar bilan farqlari hamda zamonaviy texnologiyalar ta’sirida yuzaga kelayotgan o‘zgarishlar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Xususan, O‘zbekistonda elektron hukumat tizimining kengayishi, elektron to‘lov tizimlari, raqamli bank xizmatlari, elektron tijorat va startap loyihalarining iqtisodiyotdagi o‘rni chuqur tahlil qilingan.