(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Maqolada bo‘g‘cha yoshidagi bolalar salomatligini saqlash va ularni yashirin temir tanqisligidan himoya qilish masalalari yoritilgan. Yashirin temir tanqisligi hozirgi kunda bolalar orasida keng tarqalgan muammo bo‘lib, u umumiy rivojlanishning sekinlashishi, immunitetning pasayishi va kognitiv salohiyatning kamayishiga olib kelishi mumkin.