(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek milliy naqshlarining (islimiy, girih, hayvoniy va ramziy bezaklar) zamonaviy dizayndagi o‘rni, ularning estetik va g‘oyaviy talqini hamda innovatsion uslublar bilan uyg‘unlashuvi tahlil qilinadi. Milliy naqshlarning liboslar, interyer, grafik va raqamli dizayndagi qo‘llanish shakllari, ularni stilizatsiyalash va transformatsiya qilish uslublari yoritiladi. Muallif dizaynda milliylikni bezak emas, balki konseptual tamoyil sifatida qo‘llash zarurligini ta’kidlab, an’ana va innovatsiya uyg‘unligiga ilmiy-amaliy yondashuvni ilgari suradi.