(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada o’sish davridagi bolalarda uchraydigan gormonlar faoliyati buzilishining asosiy sabablari, zamonaviy tashxis va davolash usullari yoritilgan. Somatotrop, qalqonsimon bez va jinsiy gormonlar buzilishining klinik ko’rinishlari va ularni tuzatish yo’llari ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Zamonaviy genetik tekshiruvlar va gormonal terapiya imkoniyatlari muhokama etilgan.