(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Termiz tumani O‘zbekistonning Surxondaryo viloyatida joylashgan bo‘lib, tarixiy, etnografik va hududiy jihatdan boy merosga ega hududlardan biridir. Ushbu maqolada tumanning shakllanishi, undagi aholining milliy tarkibi va etnomadaniy xususiyatlari asrlar davomida tarix silsilasida alohida o’rin tutgan ijtimoiy-siyosiy jarayonlardagi mavqeyi, madaniy aloqalar ta’sirida rivojlanib borganligini va shu bilan bir qatorda hududiy tuzilmalari tarix nuqtai nazaridan farq qilsa ham uning tarixdagi nomi uzoq davrlardan buyon shu huhuda jarang sochib, insonlar diqqatiga sazovor bo’lib kelayotganligini e’tirof etmaslikning iloji yo’q .