(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
So‘nggi yillarda atrof-muhit muhofazasi va qayta tiklanadigan resurslar asosida yangi kimyoviy moddalarning olinishi global miqyosda ilmiy izlanishlarning ustuvor yo‘nalishiga aylangan. Xususan, plastik chiqindilarni qayta ishlash orqali iqtisodiy va ekologik jihatdan foydali, ahamiyatli birikmalar olish, muqobil xomashyo manbalarini yaratish imkonini bermoqda.