(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar vositasida til o‘rganishning hozirgi bosqichdagi imkoniyatlari, innovatsion yondashuvlari va yuzaga kelayotgan xavf-xatarlar ilmiy tahlil qilinadi. Mobil ilovalar, sun’iy intellekt, masofaviy o‘qitish platformalari, o‘yinli ta’lim (gamifikatsiya), virtual va kengaytirilgan reallik texnologiyalarining til o‘rganishdagi funksional imkoniyatlari yoritiladi. Shu bilan birga, diqqatning tarqoqligi, raqamli qaramlik, axborot ortig‘i va real muloqotdan yiroqlashish singari xavf-xatarlar tahlil qilinib, ularni bartaraf etish yo‘llari ham taklif qilinadi.