(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida nutq madaniyatini tarbiyalash va samarali muloqotni rivojlantirish strategiyalarini o‘rganadi. Tilning erta rivojlanishi va ijtimoiy o‘zaro munosabatlarning muhimligini tan olgan holda, o‘qituvchilar va otaonalar yosh o‘quvchilarning muloqot qobiliyatlarini shakllantirishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Muloqot ko‘nikmalarini birinchi o‘ringa qo’yadigan qo‘llab-quvvatlovchi muhitni yaratish orqali o‘qituvchilar va tarbiyachilar boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga malakali muloqotchilar bo‘lishlari mumkin.