(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida inson huquqlarini himoya qilish va ta’minlash sohasida faoliyat yuritayotgan milliy institutlar — xususan, Oliy Majlisning Inson huquqlari bo‘yicha vakili (Ombudsman), Inson huquqlari bo‘yicha O‘zbekiston Respublikasi Milliy markazi, Bolalar ombudsmani kabi tashkilotlarning huquqiy maqomi, asosiy vazifalari va amaliy faoliyati tahlil qilinadi.