(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Abdulla Qahhor hikoyalarida shaxs va jamiyat o‘rtasidagi murakkab munosabatlarning badiiy talqini tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor yozuvchining psixologik tahlil uslubi, realistik obrazlar yaratish mahorati va jamiyatdagi ziddiyatlarni badiiy ifodalash vositalariga qaratiladi. Tahlil chog‘ida “Boshsiz odam”, “O‘g‘ri”, “Anor”, “Bemor”, “Millatchilar” kabi hikoyalar asosida Qahhor ijodidagi ijtimoiy-g‘oyaviy qatlamlar yoritilgan. Mazkur tadqiqot yozuvchining asarlari orqali o‘zbek adabiyotida shaxs va jamiyat ziddiyatlarini tasvirlash an’analarini chuqur tahlil etishga xizmat qiladi.