(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ушбу мақолада туғма ичак аномалияларининг турлари, уларни эрта ташхислаш усуллари ва самарали жарроҳлик даволаш тактикалари таҳлил қилинади. Термиз шаҳрида 2020–2024 йиллар оралиғида туғма ичак аномалиялари ташхиси қўйилган 48 нафар янги туғилган чақалоқ мисолида клиник ҳолатлар ўрганилди. Ташхисда ультратовуш текшируви, рентгенология ва клиник белгиларддан фойдаланилди. Жарроҳлик даволашда резекцияанастомоз ва лапароскопик усуллар қўлланилди. Натижалар эрта ташхис ва замонавий жарроҳлик усуллари болаларда прогнозни яхшилашини кўрсатди