(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada dorivor o‘simliklar qatoriga kiruvchi Turkiston arslonquyrug‘ining (Leonurus turkestanicus) urug‘chiligi va ko‘chatchiligi usullari o‘rganilgan. Urug‘larning tabiiy unuvchanlik darajasi, ularni ekish va parvarishlash texnologiyasi, ko‘chat yetishtirish va ochiq dalaga ko‘chirish bo‘yicha ilmiy ma’lumotlar keltirilgan. Tadqiqot natijalari ushbu o‘simlikni dorivor hamda ekologik maqsadlarda keng miqyosda yetishtirish imkoniyatini beradi