(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Zamonaviy arxitektura binolarida oynalardan foydalanishning texnik, estetik va ekologik jihatlari tahlil qilinadi. Oynalarning binoga ta’siri, issiqlik va yorug‘lik bilan bog‘liq afzalliklari, shuningdek, issiqlik yo‘qotilishi, xavfsizlik va maxfiylik kabi salbiy jihatlar yoritiladi. Maqolada arxitektura loyihalarida oynalarni oqilona ishlatish bo‘yicha tavsiyalar ham keltiriladi.