(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarida ingliz tili darslarida Sharq va G‘arb allomlarining biografik matnlari orqali nutqiy kompetensiyalarni rivojlantirish masalasi yoritilgan. Matnlar tanlovi, ularni dars jarayoniga moslashtirish, til o‘rganishdagi motivatsiyani oshirish va kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirish bo‘yicha metodik tavsiyalar berilgan.