(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
XXI asrda global iqtisodiyotni shakllantirishda hududlar alohida rol o‘ynay boshladi. Milliy iqtisodiyotlar o‘sishini ta’minlashda faqat yirik sanoat markazlari emas, balki har bir hududning o‘ziga xos salohiyati, tabiiy resurslari, demografik tarkibi va infratuzilmasi asosida rivojlantirilgan mahalliy iqtisodiy tizimlar hal qiluvchi ahamiyatga ega bo‘lmoqda. O‘zbekiston Respublikasining hozirgi iqtisodiy siyosatida ham hududiy iqtisodiyotning o‘rni tubdan qayta ko‘rib chiqilmoqda.