(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Intellektual transport tizimining xususiyatlari, transport tizimlarining aloqa tarmoqlari tahlili shuni ko’rsatadiki, telekommunikatsiya tizimlari birinchi navbatda texnologik maqsadlar uchun axborot almashinuvini ta’minlaydi: bu boshqaruv intellektual transport tizimlari transport kompaniyalari bo’limlari o’rtasidagi aloqa, tashqi foydalanuvchilar uchun aloqa, intellektual transport tizimlarining barcha quyi tizimlarining uzluksiz ishlashi masalan, transport oqimini boshqarish quyi tizimi integratsiyalashgan harakatni boshqarish tizimi pul yig’ish quyi tizimlari va boshqalar.