(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqola tijorat banklarining likvidlik darajasini oshirishda aktiv bank operatsiyalarining ahamiyatini tahlil qiladi. Moliyaviy barqarorlikni ta’minlashda bank aktivlarini samarali boshqarish, kredit va investitsion operatsiyalarni optimallashtirish muhim omil hisoblanadi. Maqolada O‘zbekiston tijorat banklarining statistik ko‘rsatkichlari asosida faol operatsiyalarning likvidlikka ta’siri baholanadi, zamonaviy bank boshqaruvi metodlari asosida takliflar ishlab chiqiladi.