(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Hujayralar tirik organizmlarning eng kichik, ammo muhim tuzilmaviy va funksional birliklaridir. Har bir hujayra o‘z faoliyatini organizm ehtiyojiga ko‘ra bajarar ekan, uning hayot aylanishi ma’lum bosqichlardan iborat bo‘ladi: tug‘ilishi, o‘sishi, bo‘linishi va halokatga uchrashi. Hujayralarning o‘z-o‘zini yo‘q qilishi — ya’ni apoptoz — organizm hayotida o‘ta muhim biologik jarayon hisoblanadi.