(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Shirachlar yer shari florasi ayniqsa, Markaziy Osiyoning o‟ziga xos, o‟ta qimmatli o’simliklar turkumidir Shunday qilib shirachlar (Eremurus turkumi) ni o’rganish ham iqtisodiy ham ilmiy jihatdan juda muhimdir. Shirachlar yer yuzida ancha keng tarqalgan, ularning areali Yaqin va O‟rta Sharq. Kavkaz, Qozogistonni egallayd. Regel shirachining tabiiy zahiralari va fenologik bosqichlarming o‟tishi haqidagi ayrim ma`lumotlarni A.S.Yuldashev o’rgangan. Regel shirachi - Eremurus regelii Vverd. Turkumning shu nomli seksiyasiga mansub 1-2 metr keladigan ko’p yillik o`t.