(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Kiyimning sifati va ko’rki modaning asosiy talabidir. Xozirgi kunda o’zbek milliy matolarimizni to’qish san’ati xamda bu matolar uchun zarur xom-ashyo tabiiy ipak tolasini ishlab chiqarish, ya’ni ipakchilik tarmog’i jadal sur’atda rivojlanib bormoqda.“Ekspluatatsion xususiyatlar” deganda matolarning havo o’tkazuvchanligi, uzayish va ishqalanishga ta’siri, chidamliligi, kirishuvchanligi, rangining chiqish darajasi, bichimda shakl saqlovchanligi kabi sifatlari nazarda tutiladi.