(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur mavzuda Hindistonning qadimgi davrlardagi madaniy taraqqiyoti, xususan Ind (Sind) vodiysi sivilizatsiyasi (Miloddan avvalgi 2500–1500-yillar) asosida shakllangan dastlabki madaniy qadriyatlari haqida ma’lumot beriladi. Unda Mohenjo-Daro va Harappa shaharlari arxeologik yodgorliklari, qadimgi hind yozuvi, diniy e’tiqodlar, me’morchilik, hunarmandchilik va savdo-sotiqning rivojlanishi tahlil qilinadi.