(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda madaniyatni universallashuv jarayonida yuzaga kelayotgan tildagi muammolar tahlil qilingan. Xususan, global madaniy ta’sirlar, xorijiy tillarning ommaviy kirib kelishi, internet va media vositalarining tilga ta’siri, shuningdek, o‘zbek tilining asosiy ijtimoiy funksiyalarida kuzatilayotgan oʻzgarishlar ko‘rib chiqilgan. Tildagi o‘zgarishlar orqali madaniy identifikatsiyaning zaiflashuvi va milliy qadriyatlarning yo‘qolish xavfi yoritilgan. Muallif til siyosati va madaniy xavfsizlikni ta’minlash borasida takliflar bildirgan.