(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada “maraz” singari odamlar jamiyatda teshik izlab yurgan sichqon kabi, birovning nomi, mehnati, obro‘sini kemirib yutib yashashi, bu odamlar qiyin yo‘ldan emas, oson yo‘ldan - ya’ni, tuhmat, ig‘vo, yolg‘on, laganbardorlik orqali maqsadga yetishga harakat qilishi haqidagi voqealar ochib berilgan. Hikoyada marazning shaxsiy qilmishlari orqali katta bir ijtimoiy muammo ochiladi: jamiyatda ig‘vo va tuhmat bilan lavozimga chiqish, adolatli insonlarni yo‘q qilish, obro‘ orttirish uchun o‘limni ham vosita qilish. Bu aynan o‘zbek ijtimoiy hayotida tez-tez uchrab turadigan holatga ishora qiladi.