(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellektning kundalik hayotga ta’siri tahlil qilinadi.Sun’iy intellekt tushunchasi ilk bor 1956-yilda Dartmut konferensiyasida Jon Makkarti tomonidan ilgari surilgan b’lib dastlab matematik modellar va algoritmlarga asoslangan holda ishalab chiqilgan. Sun’iy intellektning rivojlanishi natijasida texnologiya sohasida yuz berayotgan o’zgarishlar,uning sog’liqni saqlash, ta’lim va xavfsizlik kabi muhim yo’nalishlardagi o’rni yoritib beriladi.Shuningdek, sun’iy intellektning inson hayotini qulaylashtiruvchi jihatlari bilan birga, uning salbiy ta’sirlari jumladan, ishsizlik xavfi va ma’lumot xavfsizligi masalalari ham muhokama qilinadi.Maqolada texnologiyani oqilona boshqarish orqali sun’iy intellekt imkoniyatlaridan samarali foydalanish zarurligi ta’kidlanadi.