(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy tibbiyotda kasallik nomlarining lotin tilidagi grammatik tuzilishi va ularning klinik diagnostikadagi ahamiyati tahlil qilingan. Xalqaro kasalliklar klassifikatsiyasi (ICD-10, ICD-11)dagi asosiy nosologik birliklar misolida lotincha terminlar morfologik va sintaktik jihatdan o‘rganildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, lotincha kasallik nomlari diagnostika, hujjat yuritish va tibbiy tarjimalarda aniqlik va izchillikni ta’minlaydi. Shuningdek, maqolada lotin tilini o‘rganishning tibbiyot ta’limidagi o‘rni va klinik amaliyotdagi zarurligi asoslab berilgan.