(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada milliy shifrlash algoritmiga asoslangan kriptografik kutubxona ishlab chiqish va uni kompyuter tizimida qo‘llash tajribalari yoritilgan. Python dasturlash tilida yaratilgan kutubxona, blokli shifrlash tamoyiliga asoslangan milliy algoritm – “UZBlock256” orqali foydalanuvchi ma’lumotlarini himoyalashni ta’minlaydi. Ushbu kutubxonaning funktsional imkoniyatlari, xavfsizlik darajasi va samaradorligi amaliy tajribalar orqali baholanadi.