(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
XX asr boshlarida shakllangan modern arxitektura yo‘nalishining vujudga kelishi, asosiy tamoyillari va uning zamonaviy shaharsozlikdagi roli tahlil qilinadi. Modern arxitekturaning "form follows function" g‘oyasi asosida shakllangan minimalistik yondashuvlari, yangi materiallar va texnologiyalar orqali arxitektura san’atining yangi bosqichga ko‘tarilishi yoritiladi. Shuningdek, mashhur arxitektorlarning ishlari misolida modern arxitekturaning amaliy ahamiyati va bugungi kundagi talqinlari ko‘rib chiqiladi. Maqola orqali o‘quvchi modern arxitekturaning nafaqat tashqi ko‘rinishi, balki uning falsafiy asosi va ijtimoiy funksiyalarini ham tushunib oladi.