(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ekoturizm zamonaviy turizmning eng istiqbolli va ommabop turlaridan biri bo‘lib, inson va tabiat o‘rtasidagi uyg‘un munosabatlarga yo‘naltirilgan. Globallashuv va atrof-muhitga antropogen bosimning kuchayishi sharoitida hududlarni barqaror rivojlantirish ustuvor vazifaga aylanib bormoqda, uni hal etishda ekoturizm muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqola ekoturizmning mohiyatini, uning hududlarning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik rivojlanishiga ta’sirini ochib beradi. Shuningdek, ekoturizmni davlat va xususiy sektor tomonidan qo‘llab-quvvatlashning asosiy yo‘nalishlari tahlil qilingan.