(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
O‘zbekistonda tashqi turizm so‘nggi yillarda davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biriga aylangan. Mamlakatning boy tarixiy merosi, madaniy yodgorliklari va betakror tabiati xorijiy sayyohlar e’tiborini tortmoqda. Mazkur maqolada tashqi turizmning rivojlanish bosqichlari, mavjud muammolar va istiqbolli yo‘nalishlar tahlil qilinadi. Tashqi turizm eksport daromadlarini oshirish va mamlakat imidjini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi.