(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada boshlangʻich sinflarda xalqaro baholash dasturlarining ahamiyati, ularning oʻquvchilarning bilim va ko‘nikmalarini aniqlashdagi roli hamda ta’lim sifatini oshirishga qo‘shadigan hissasi yoritiladi. Asosiy e’tibor PISA, PIRLS, TIMSS kabi xalqaro baholash dasturlariga qaratilib, ularning baholash mezonlari va natijalari tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu dasturlar asosida olingan natijalardan pedagogik jarayonda qanday foydalanish mumkinligi va milliy ta’lim tizimini rivojlantirishda ularning tutgan o‘rni muhokama qilinadi. Maqola ta’lim mutaxassislari, o‘qituvchilar va ta’lim sohasida tadqiqot olib borayotgan mutaxassislarga mo‘ljallangan.