(untitled) (ACUMEN: INTERNATIONAL JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada astionim komponentli maqollar tahlil qilinadi. Astionimlar geografik nomlarni oz ichiga olgan iboralar bolib, ular xalq donishmandligi va madaniy identifikatsiyani aks ettiradi. Tadqiqot IMRAD talablari asosida olib borilgan bolib, maqollarning kelib chiqishi, semantik xususiyatlari va ularning turli tillardagi ekvivalentlari organiladi. Ingliz, ozbek va boshqa tillardagi astionim komponentli maqollar tahlil qilinib, ularning lingvistik va madaniy o‘ziga xosliklari ochib beriladi.